Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 11:08 - Нова Музикална Формация
Автор: ivaylomihaylov Категория: Музика   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
0



 Ивайло Михайлов - тенор Ви представя новия си творчески проект:
теноров глас и квартет /цигулка, флейта, китара и пиано/.
Водещ - Тома Спространов.
Аранжименти и оркестрация - Цецо Карабов
КОНЦЕРТЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАСНЕТ ОТ НОВА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ
В паузата - дегустация на изискани вина от винарско имение ДРАГОМИР 

http://dragomir.bg/?b=2 .

Анонс за медиите

НОВА МУЗИКАЛНА ФОРМАЦИЯ 
и
ИВАЙЛО МИХАЙЛОВ (тенор)

представят

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ
на сцената на Държавен куклен театър - Пловдив

В навечерието на коледните и новогодишните празници - на 17 декември 2010 г. от 19:00 ч. на сцената на Държавен куклен театър –Пловдив пловдивските меломани ще се срещнат с изкуството на тенора Ивайло Михайлов и новосъздадената Нова музикална формация. Коледният концерт е първата съвместна изява на музикантите, обединени от идеята да създадат собствен почерк в популяризирането на песенната форма от различни стилове и епохи. 
Талантливият оперен певец близо две години обмисля създаването на камерна музикална формация, която да изпълнява широк спектър от музикални произведения /от италианската канцонета през руските романси до френския шансон, тангото, класическите оперни арии и рок-баладите/. Заедно с пианистката Мария Калоферова избират Цветан Карабов - основателят на група Тирамису /сега Cofein/, който се заема с аранжиментите на песните. Идеята е инструментите да не са в позиция на обикновен съпровод, а да се „заиграват” с гласа, да бъдат равноправни партньори в изпълнението. Това изисква и майстори-музиканти. Към групата се присъединяват флейтистката Ася Докторова и цигуларката Милена Инджова-Сталева, Мария Калоферова – пиано и Цветан Карабов – китара. 
Още на първата репетиция в началото на декември, музикантите са въодушевени от съвместната си работа. 
На 17 декември Ивайло Михайлов и Нова музикална формация ще представят Коледен концерт в две части - в първата част ще бъдат изпълнени популярни италиански канцонети („О соле мио”, „Не ме забравяй”, „Санта Лучия”, Фуникули, фуникула” и др.), а във втората предколедното настроение ще бъде подсилено с прочути коледни мелодии - романса на Шуберт „Щендхен”, „Плезир д’амур”, „Панис анджеликус” и „Аве Мария” на Шуберт, Бах-Гуно, Качини. През антракта винарско имение „Драгомир” ще предложи на зрителите дегустация на своите ексклузивни вина.
Концертът се озвучава от „Тото студио”, водещ Тома Спространов. 
Билети на касата на Кукления театър на цена от 5, 8, 10 и 12 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВА ЧАСТ - ИТАЛИАНСКИ КАНЦОНЕТИ

O, sole mio
Non ti scordar di me
Santa Lucia
Funiculi funicula
Con te partiro" /Time to say goodbye/

ПАУЗА - ВИНАРСКО ИМЕНИЕ ДРАГОМИР:
"Заповядайте при нас, за да превърнем дегустацията - в чаша запомнящо се удоволствие!"

ВТОРА ЧАСТ - КОЛЕДНИ И ПОПУЛЯРНИ ПЕСНИ

Standhen /Серенада/ - Франц Шуберт
Ave Maria - Франц Шуберт
Plaisir d"amour
Ave Maria - Бах - Гуно
Panis angelicus
Ave Maria - Качини

ИЗПЪЛНИТЕЛИ:

Ася Докторова - флейта
Ивайло Михайлов - тенор
Мария Калоферова - пиано
Цецо Карабов - китара

По идея на Ивайло Михайлов

Билети от 5, 8, 10 и 12 лв. на касата на Кукления театър.

БИОГРАФИИ НА АРТИСТИТЕ ПО АЗБУЧЕН РЕД:


АСЯ ДОКТОРОВА - ФЛЕЙТА

Родена е на 09 май 1986г. в град Пловдив.
От 1997 до 2005 година учи в Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” - гр. Пловдив със специалност „Флейта” при преподавателите Емануил Дидов и Петър Маринов, и завършва в класа на Ивайло Василев през 2005 год. През септември 2005 год. е приета в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство /АМТИИ/ - гр. Пловдив в класа на доц. Кирил Грозданов със специалност „Изпълнителско изкуство – флейта”. Участва в редица солови, камерни и образователни концерти и в майсторските класове на проф. Барбара Гислер, проф. Нина Асимакопулос, както и в майсторския клас по интерпретация на Виктор Илиев. През 2009 год. придобива Бакалавърска степен със специалност „Изпълнителско изкуство – флейта”, като педагогическа степен по флейта, а през 2010 год. придобива образователна степен "Магистър по изпълнителско изкуство" в същото учебно заведение с ръководител доц. Кирил Грозданов. От 2006 год. до днес е част от състава на "Джаз формации Пловдив" - "Духов оркестър Пловдив".


ИВАЙЛО МИХАЙЛОВ - ТЕНОР

Ивайло Михайлов е солист на Държавна опера – Пловдив. Още като дете започва да пее в Хора на момчетата „Стефка Благоева”, а от 1990 г., вече юноша, става и солист на Хора. През 1992 г. се дипломира във Френската гимназия. 1997 г. придобива бакалавърска степен в ДМА „Панчо Владигеров” в класа на Валери Попова. Същата година, все още като студент, дебютира в централната партия на Измаеле от операта „Набуко” на Джузепе Верди на сцената на Държавна опера – гр. Варна. През 1999 г. печели златен медал на Международния конкурс „Бряг на надеждата” – Албена и става солист на Държавна опера – гр. Стара Загора. Следват главните роли на Камий от „Веселата вдовица”, Парис в „Хубавата Елена”, Илия в „Луд гидия”, Девета симфония в зала”България” за БНТ през 2000 г., Касио в „Отело” – дебют на сцената на Русенска опера, ежегодни участия на фестивала ММД-Русе. През 2002 г. печели конкурс на Министерство на културата и заминава да учи в Академия „Борис Христов” с преподавател Джузепе Тадеи. Следва едногодишно обучение в Оперна академия – гр. Озимо, Италия. Същата година дебютира и на сцената на Националната опера и балет в ролята н Бен от „Хитър Петър” в специална постановка-честване на Веселин Стоянов. Следващата година печели Златна купа на фестивала в Пхенян – Корея. Дебютира в ролята на Едвин от „Царицата на чардаша” в Германия с немската компания RGF. Там пее в проекта „Петимата тенори” и Измаеле в „Набуко”. През цялата си кариера не престава да се обучава и участва в майсторски класове на Райна Кабаиванска, Александрина Милчева, Луиджи Алва, Никола Николов, Кармен Гонзалес. През 2005 г. защитава магистърска степен в НБУ със специалност вокална педагогика и започва като вокален педагог в Хора на момчетата. От същата година е и солист на Държавна опера – гр. Пловдив, където се развива в комичните роли на Неморино от „Любовен еликсир”, Бепе в „Рита”, Гулиелмо във „Вива ла мамма”, Арлекин в „Палячо”, както и в трагичните на Каварадоси от „Тоска”, Родолфо в „Бохеми”, Пинкертон в „Мадам Бътерфлай”. Използва неплатения си отпуск от Операта и е приет на първо място магистратура „Арт мениджмънт” в АМТИИ, където учи и в момента. В началото на този месец, след прослушване в Италия, подписва договор с Lorenzo Fontana Artists Management. Ивайло Михайлов е ученик на световния български тенор Калуди Калудов.


МАРИЯ КАЛОФЕРОВА - ПИАНО

Родена е на 12.06 1982г. в гр. Пловдив. Завършва средното си образование през 2000г. в СМУ ”Добрин Петков” в класа по пиано на Николай Тодоринов. През 2007г. завършва висшето си образование в АМТИИ гр. Пловдив в две специалности - „Музикална педагогика” и „Инструментално изкуство-пиано” в класа по пиано на проф. Роксана Богданова. Защитава магистърска степен в специалност „Изпълнителско изкуство - пиано”, която след това продължава с двегодишна специализация. По време на следването си печели конкурс и се обучава два месеца по международната програма CEEPUS в Музикална академия "Карол Липински", в гр. Вроцлав, Полша при проф. Зб. Фаринярж. През 2002г. получава първа награда на конкурса за пианисти, организиран от музикална къща „Престо”, а по-късно същата година и първа награда на Третия Академичен конкурс за изпълнение на творби от Й. С. Бах, организиран от АМТИИ и Гьоте Институт. През 2003г. получава специалната награда на Министерството на Културата на Четвъртия национален конкурс „Лист- Барток”. През 2004г. и’ е присъдена Специалната награда в категория пиано за изпълнение на унгарска музика на Втория академичен конкурс за певци и инструменталисти на СУ "Св. Климент Охридски". През 2005г. Получава трета награда и лауреатско звание на националния конкурс Панчо Владигеров в гр. Шумен. По време на обучението си работи паралелно и по други музикални проекти - в поп, рок и латино формации, с които осъществява многобройни изяви - клубни и на открити сцени. Освен представяне в големите български градове и Столицата има спечелени награди от различни фестивали и радиа - Песен на годината, излъчен директно по ТВ, БГ радио за авторски песни и записи, на които освен като блестящ инструменталист се представя и като вокалист. В момента работи като пианист и корепетитор към Държавна опера – Пловдив.


МИЛЕНА ИНДЖОВА-СТАЛЕВА - ЦИГУЛКА

Е родена през 1970г. Завършва СМУ „Добрин Петков” – гр. Пловдив, след което продължава образованието си в АМТИИ Пловдив в класа по цигулка на проф. Недялчо Тодоров. От 1989г. работи във Филхармоничния оркестър на град Пазарджик. Участва в концертни изяви в цялата страна и чужбина.


ЦВЕТАН КАРАБОВ - КИТАРА

Завършва АМТИИ – гр. Пловдив със специалност – Педагогика на обучението по музика
Творчески постижения като композитор:
2005 г. – Финал на конкурса “БГ Таланти” по “БГ Радио” с песента “Сънувам”
2007 г. – 5-то място на конкурса “Евровизия” с песента “Дали е знак”
2008 г. – Финал на международния поп-рок конкурс “Сарандев” с песента “Моя бяла обич”
2010 г. – 6 седмици на първо място в най-голямата рок класация на България “Каменица Рок 40” по радио “Z-Rock” с песента “So Beautiful” !
Пише детски песни, музика към детски спектакли, песни за поп и рок изпълнители. Прави аранжименти на произведения от всякакъв вид и жанр за много български и чуждестранни изпълнители.
Основател, мениджър и продуцент на група “Тирамису”, преименувана през 2010 г. на група “COFEIN”. 


Тагове:   нова,   музикална,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivaylomihaylov
Категория: Изкуство
Прочетен: 42086
Постинги: 30
Коментари: 12
Гласове: 109
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930